Usia blog

Daisypath Vacation tickers

$edikit Tentang Hamba Allah Ini ::

My photo
Kuala Lumpur, Terengganu, Malaysia
Nama diberi NUR ADILA AB RAHMAN..{CAHAYA KEADILAN}..I'm not single coz i have ALLAH,FAMILY & FRENS :: dilahirkan sebagai ank ke-5 dari 6 adik brdik..hidup bahagia sejak lahir di kediaman dengan 3 jejaka soleh + hensem & 4 wanita solehah + cantik iaitu my dad,mom,2 elder brothers,2 elder sisters & 1 younger sister:: I'm Cancer~~~ i like to be myself,so it's up to anyone who can or can't accept me as who i am...xska la owg hipokrit..bkwn la scra jujur insyaAllah akn lebih diberkati... ak xkesa law dtgur if da somethng mistake i've done but i really hate someone who critic without in good manner

BORNDAY~~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

GRADUATE DAY~~~

Daisypath Graduation tickers

Alert U're Time


Get your own Digital Clock

Friday, 26 August 2011

Tutorial dari orang2 pandai...

Hai all..apa kabar??puasa tak hari ini?^^ okey hari ini koz nak kongsi dengan korang hasil rekaan widget yang koz buat khas sempena hari raya yang akan tiba nanti...Kali ini koz telah mereka widget pelita untuk menerangi cahaya di blog korang^^..contoh design seperti di atas...macam mana,cantik tak?...Widget ini koz hasilkan menggunakan sofware macromedia flash...Dan widget ini mempunyai animasi api pada pelita tersebut...koz buat simple sahaja^^...Jadi kalau berminat nak letak widget ini di blog korang,ikuti langkah-langkah di bawah:-


Langkah 1



Layout>Page Elements>Add a Gadget>HTML/Javascript



Langkah 2



Copy dan paste code di bawah










Save dan lihat hasilnya...


Kalau nak lagi mudah korang hanya klik button di bawah dan secara auto widget ini akan berada di blog korang








2 Pengulas Tegar:

Saiazuan [jwb balik] said...

kna rajin exlore widget2 ni.. :)

nasihat sy, jgn trlalu bnyk letak widget di blog ya.. :)

dieyla [jwb balik] said...

Saiazuan~yup btol tu..ok2 thnz ya for advice..kalau cm skng ni byk ke x widget?